Du är här:Start > Om oss > Medlemskap

Medlemskap


vår kyrka är organiserad som en förening med medlemmar som har rätt att vara med och rösta om gemensamma frågor på våra församlingsmöten.
Mycket viktigare är dock att varje medlem ser sig som just en del av den stora kropp som hela församlingen utgör tillsammans. I den kroppen har vi var och en viktig roll att spela.

Medlemmarna i vår församling har inget mer gemensamt än att var och en har bekänt Jesus som herre och kung över sitt liv och sedan döpt sig.

I vår gemenskap finns ingen kontroll över hur var och en lever sitt liv men däremot finns det en vilja att hjälpa varje medlem att växa i tron och leva som vi tror att bibeln lär. Det finns ingen baktanke med det, vi är övertygade att den Gud som skapat oss också kan vägleda oss till ett gott liv.
Hur kan man då bli medlem?

Omvändelse

Du bekänner att Jesus är Herre och kung över ditt liv och ber uppriktigt om syndernas förlåtelse. Detta kan man göra helt själv, Gud är nära dig, men vi uppmuntrar alla som bekänner Jesus att söka upp en gemenskap. I avsnittet om vår tro har jag skrivit lite mer om det.

I detta beslut ingår det att på allvar överlåta sitt liv till den vägledning som finns i bibeln som vi kallar för Guds ord. Ingen är perfekt och kan lyckas med allt som står i bibeln så var inte rädd för att misslyckas det finns förlåtelse. Vi menar att det kristna livet är som en resa i det här livet, där vi dag för dag får växa i tro och likhet med vår förebild Jesus.


Dop

När du bestämt dig för att följa Jesus uppmanar bibeln oss att låta döpa oss. I vår kyrka är dopet en helt central helig handling. Vi betonar att det är en bekännelsehandling där vi med en enkel praktisk handling tar klivet och begraver det gamla livet för att uppstå som en ny människa i Kristus.

Dopet är en personlig bekännelse av tro men också så mycket mer. Vi vet inte alltid exakt hur vi ska förklara det när det gudomliga blir en del av det vardagliga, mänskliga, men vi tror att dopet har en övernaturlig dimension.
Gud gör något som ingen människa kan göra med den som döper sig i hans namn och vi har ett särskilt löfte från bibeln att vi genom dopet får den heliga Anden som gåva.
Om du läser detta och är nyfiken på dopet får du gärna kontakta oss.
Medlemskap

Efter detta blir du, om du vill, medlem i församlingen.
Det allra viktigaste med medlemskapet är inte att du blir medlem i föreningen utan att du vill kalla vår gemenskap för ditt andliga hem och dela ditt liv med oss. Det får man göra utan att vara inskriven i vår lista på medlemmar.


Några bibelord


Evangeliet enligt Johannes 3:16

SÅ ÄLSKADE GUD VÄRLDEN ATT HAN SÄNDE SIN ENFÖDDE SON (JESUS) ATT VAR OCH EN SOM TROR PÅ HONOM SKA INTE GÅ UNDER UTAN HA EVIGT LIV.
Romarbrevet 5:8

MEN GUD BEVISAR SIN KÄRLEK TILL OSS GENOM ATT KRISTUS DOG FÖR OSS MEDAN VI ÄNNU VAR SYNDARE
Romarbrevet 3:27

ALLA HAR SYNDAT OCH GÅTT MISTE OM HÄRLIGHETEN FRÅN GUD
Romarbrevet 10: 9-10

OM DU MED DIN MUN BEKÄNNER ATT JESUS ÄR HERRE OCH I DITT HJÄRTA TROR ATT GUD HAR UPPVÄCKT HONOM FRÅN DE DÖDA SKALL DU BLI RÄDDAD