21 jan tisdag

Ordna en plats för Gud i ditt liv

I veckan som gått har vi haft extra bön i församlingen. Vi har velat göra i ordning en plats där vi som församling samlas för att söka Gud. Be Gud om vägledning, tröst, hopp, allt som vi behöver för året som ligger framför.

Jag tänker ungefär att vi som församling måste vara ett pågående mirakel för att saker ska fungera. Jag menar vad är det som gör människors hjärtan så generösa att man månad efter månad år efter år ger av sin tid och resurser för att en kristen församling ska kunna bedriva sin verksamhet?

Det finns inget annat svar som håller över tid än att Gud har fått prägla människor. Gjort dom generösa, tålmodiga, kärleksfulla m.m. Intressen investerar vi i så länge dom underhåller eller känns meningsfulla på andra sätt. För dem som blivit formade av Gud sträcker sig engagemanget ändå längre. Det är inte bara när man upplever arbetet lustfyllt och tillfredsställande som man håller på, när man ser att arbetet är meningsfullt som man fortsätter.

Arbetet för Gud måste bottna i något ännu djupare, i erfarenheten av Guds ofattbara och gränslösa kärlek till mig. Jag, med allt vad jag är, är älskad, dyrbar inför allsmäktig Gud.

Var kan man vinna en sådan insikt? Som präglar så djupt att det inte går att tvätta bort? Även den är en gåva från Gud. Gud kallar oss till sig och vi kan säga ja eller vända oss bort från Guds kärlek. Skapa en plats i ditt liv där du ger Gud tillträde. Naturligtvis ska vi gå till gudstjänst om vi vill följa Kristus, men också, låt det finnas en plats i din vardag där du gör plats för Gud. Investera där så tror jag med tiden att du kommer att erfara en närvaro och frid över ditt liv som något kan tränga undan de röster av ofrid och hopplöshet vi ständigt hör runtomkring oss.

Genom profeten Jeremia säger Gud "Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp". Jer 29:11

Om bloggen

Här skriver församlingens pastor Kenneth Mattebo.