Du är här:Start > Blogg > Advent

10 dec tisdag

Advent

Vi påminner oss i denna vackra adventstid om hur Jesus gör entré. Som ödmjuk konung rider han in i Jerusalem, först för att ta emot folkets beundran men bara några dagar senare deras förakt och hat.

Jesus påminner oss här men också på andra ställen hur vanskligt det är att låta sig styras av vad andra människor tycker. Jesus kunde ha sett applåderna, människor som hurrade och hejade på och låtit sig imponeras. Hade han gjort det så hade han inte kunnat göra det som var hans viktigaste uppgift. Då hade han stannat kvar vid populariteten, vid folkmassornas jubel och beundran. Då hade han undanhållit det som kunde provocera och utamana, särskilt de med makt.

Men till vår glädje och till Jesu bestående ära vek han inte undan för det som utmanade och var svårt för människor att svälja. Han levde inte sitt liv för den kortsiktiga beundran som han kunde ha gjort utan utgav sig själv. Miste sitt liv för att vinna det, både för egen och för alla andras del.

Låt oss påminna oss om hur Jesus gjorde och själva våga ta de obekväma beslut som vi tror är riktiga även om det innebär att vi blir mindre populära.

Och viktigast! Öppna ditt hjärta för Jesus. Han är ödmjuk, kommer inte att tvinga oss att ta emot honom. Han väntar på att vi ska bjuda in honom i våra liv.

Med önskan om en fridefull adventstid

/ Kenneth

Om bloggen

Här skriver församlingens pastor Kenneth Mattebo.